Neked mi jut eszedbe a szerelemről?


A legtöbb ember számára a szerelem az édes mámor, egy annyira elsöprő érzés, ami feledtet minden mást, akár még a fizikai fájdalmat, éhséget, szomjat is oltja.

Biztos Te is érezted már, hogy amikor találkozol a kedveseddel, a gyomrod összerándul, mintha pillangók repdesnének benne, és valamilyen egészen furcsa boldogság lesz úrrá a testeden. Olyan érzés önt el, amelyhez hasonlót nem igazán tapasztalsz más helyzetekben. Ez nem véletlen hiszen, a véredben áramló kémiai “koktél” olyan akár a kábítószer.

Szerelmi kémia

A mámorító érzésről három hormonod gondoskodik: az adrenalin, a szerotonin, és a dopamin. A különösen szélsőséges érzelmeket leginkább a dopaminnak köszönheted, így fordulhat elő, hogy időnként a fellegekben, míg máskor a pokolban érezheted magad. Mint minden kémiai anyag, így a “szerelem koktélja” is okozhat függőséget. Bizonyára neked sem ismeretlen az, amikor a nap minden percében a kedvesed után vágyakozol és csak a közelsége képes enyhíteni a “függőségedet”.

A szerelemben az a szép, hogy amennyire fáj a hiánya, annyival nagyobb örömet okoz, amikor végre beteljesülhet. Miért ne élnél ezzel a legális doppingszerrel, ami képes napossá tenni a mindennapjaidat?!

A szerelem nem tart örökké.” - tartja a mondás, és ez sokszor igaz is, hiszen a szerelem tüzét is táplálni kell. Nincs is annál jobb érzés, amikor remegő szívvel ölelheted át kedvesed és élheted meg az önfeledt boldogság érzését.